Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Vans skor


Det finns Vans skor i många olika varianter, både när det gäller form, färg, mönster och stilarter. De fås i rutigt, randigt och i psykedeliska mönster, men också i klassiska, enkla mönster eller bara helt svarta. Antingen du vill ha Vans skor till en avslappnad utekväll, till skateboard-rampen, till något sportigt eller till kontoret, kan du vara säker på att få det du söker.
Vulkaniseringsteknik

Vans skor

Skaparen av Vans skor, Paul Van Doren, öppnade den första ”Vans footwear shop” i Californien 1966. Innan dess hade han ihop med sina partners uppfunnit en såkallad vulkaniserings-teknik, som gjorde produktionen av den karakteristiska, platta våffelformade sulan möjlig. Van Doren var givetvis ytterst stolt över sin uppfinning och startade också med att kalla sitt företag för ”Van Doren Rubber Company”, som dock klingade mer av storindustri än av trendiga skor. Det gick inte länge innan namnet på Vans skor ändrades till det något mer välklingande Vans.

Skräddarsydda skor

På den tiden föregick produktionen i butiken, där kunden i stort sett fick skräddarsydda Vans skor: Man gick helt enkelt in i butiken och fick mätt sin storlek och sen satte produktionen igång. Och voila: Två-tre dagar senare stod ett par skinnande Vans skor klara till avhämtning. Sedan dess har sortimentet ökat markant, inte bara med Vans skor, men också med t-shirts, byxor, klockor osv. Märket har i synnerhet markerat sig inom det vilda, fräcka, farliga och alternativa, både på sport- och fritidsområdet. Inom skateboard, surfing och bmx-cyklar var Vans skor t.ex. ett måste under 70-talet. Även punk-, rock- och graffiti-kulturen sammanknippades med märket. Sedan 1995 har Vans varit hovedsponsor för olika festivaler för extrem sport och för den såkallade Vans Warped Tour, som bjuder på punk och ska-musik. Sean Penn medverkade till att göra Vans sko kända hos fler än de trofasta köparna inom de alternativa områdena, då han gick i dem under största delen av succéfilmen ”Fast times at Ridgemont High” från 80-talet.

 

 

 

Skor:

Märkesskor:

 

Regler/info:

 

Se även:

Vans Homepage