Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Prada skor

Prada har sedan sin start för snart hundra år sedan varit kända för sina lyxiga produkter. Det finns knappast något mer extravagant i skoväg än ett par Prada skor: det absolut yppersta inom blankt italienskt kalvskinn eller kraftig, mjuk mocka.

Pradas klassiska herrskor har en karakteristisk tå, när man ser den från sidan lutar den mot spetsen och tån är ofta avlång. Läckert italienskt kalvskinn i antingen rått eller skinnande blankt skinn, som osar av extravagans. Därför är det lätt att känna igen en Prada sko. Skorna till kvinnor skriker på uppmärksamhet och är normalt dekorerade med spännande detaljer och har ofta två toner av den samma färg, men de gör också klassiska diskreta stiletter. Både Kronprinsessan Victoria och lillasyster Madeleine har flera gånger blivit fotograferade i Prada skor.prada skor

Mario Prada

I början av 2007 lanserade Prada en linje med sportskor, som är mer casual än den ursprungliga kollektionen. Här dominerar de något lättare skorna, som vandringsskor, mockasiner, seglarskor, tofflor och slippers. Designen och färgerna är mer vågade och ungdomliga, priset mer överkomligt och urvalet bredare men samtidigt är den stringenta och genomförda stilen bibehållen.

Modehuset Prada etablerades av Mario Prada i Milano 1913 och hette ursprungligen ”Fratelli Prada” – ”Prada Bröderna”. På den tiden framställde modehuset uteslutande oggetti de lusso – lyx artiklar. T.ex. koffertar i exotiska material och exklusiva väskor, prydda med kristaller. 1978 övertog barnbarnet Miuccia Prada modehuset och det var hon som införde Haute Couturen till det gamla modehuset.

Prada är ett av de märken som blir mest kopierat och därför ska man vara extra uppmärksam på äktheten. Var noggrann när du kontrollerar sömmarna så du är säker på att de är felfria och undersök om skinnet är av god kvalitet, det kan man tydligt märka när man står med skon i handen.

 

 

Skor:

Märkesskor:

 

Regler/info: