Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Festskor

Festskor är den slags skor, som bara tas fram vid speciella tillfällen. De kan ha många former och färger allt efter vilken slags fest det är och när på dagen och året festen hålls. Till exempel passar färgrika festskor bäst till sommarfester eller en vild utekväll, medan diskreta och mörka skor passar bäst i formella omgivningar.Fest med Louboutin eller Blahnik

Några av de designers, som är världsberömda för sina festskor är Christian Louboutin, vars skor man känner igen på den röda sulan, Manolo Blahnik som blev berömd eftersom Carrie från serien Sex and the City älskade hans skor och Prada, vars herrskor har en karakteristisk spetsig tå.

festskor
festskor

Festskor är ofta gjorda i material eller färger som lätt blir slitna. Därför är det viktigt att sköta om sina skor ordentligt. Läder ska smörjas in i läderfett, om läderskon ska skina använder man skokräm och en trasa till att putsa med. Lackskor ska behandlas med lackolja och till vita skor används en produkt som heter skovit. Om man har festskor med skinn i olika färger kan man använda en multicolorspay, som sprutas på skon.

Om festskorna är gjorda av något så exotiskt som orm - eller krokodilskinn kan man använda en speciell naturkräm, som rensar och skyddar skinnet.

Om en festsko har lädersula ska man vara uppmärksam på att sulan helst inte blir våt. Skor med lädersula passar bäst inomhus eller till sommarfester.

 

 

Skor:

Märkesskor:

 

Regler/info: