Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Buffalo skor

Der finns de som gillar hip-hop skor, och så finns det de som helst vill ha Buffalo skor. Den klassiska amerikanska skon blir i dag buren av många olika sorters människor. Men antingen man gillar de långa, spetsiga cowboyskorna för att man älskar rock’n roll, eller bara för att man tycker att det amerikanska uttrycket partout är det coolaste, så er man säker på att uppnå 2 saker.

Dels en riktigt rå look, som en helt speciellt typ av tjejer och killar anser oemotståndligt, och dels att man får en av de många buffalo-skämten ropade efter sig när man är ute och spatserar. För liksom hip-hop skor är det helt rätta för hiphoppare, så är Buffalo skor det enda som gäller för cowboys och cowgirls i dagens Sverige.buffalo skor
Buffalo skor

Buffalo skor

 

Eftersom Buffalo skor är så stilrena, får man dessutom en garanterad tidsanda med skorna. Närmare bestämt mitten av 90-talet, då ungdomarna dansade till Take That och gick i halvtighta amerikanska kläder. Därför anser många, att de karakteristiska skinnskorna (och stövlarna) är ett överstökat kapitel – ett fenomen som kommer bäst till sin rätt på fotografier och i album. Men Buffalo skorna är absolut inte borta. Det är nämligen bara hardcore fansen som fortfarande har på sig dem. Det gör att det klassiska buffalo-looket faktiskt framstår renare och mer rått än någonsin.

I bästa prärie-anda stammar namnet Buffalo från Buffalo Bill, som var något av en myt under 1900-talets Vilda Västern. Det är inte en slump att man ofta ser ett par Buffalo skor kombinerade med blå jeans och en tight jeansjacka och ev. en vit cowboyhatt.

De är inte billiga, Buffalo skorna, men de kostar inte heller en förmögenhet. Dessutom har de det gemensamt med andra stora märken som t.ex. Adidas Special och Converse, att de inte alltid är på modet – men när de är det, så er de också bland de mest populära på marknaden. Det kan Buffalo tacka sin klassiska och stilrena design för. Och så kanske Buffalo Bill.

 

 

Skor:

Märkesskor:

 

Regler/info: