Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Asics skor


Du får inte bara en utmärkt passform när du köper ett par Asics skor, du får även en effektiv stötabsorbering, som är minst lika viktig för motions- och elitlöparen, då den förebygger skador på knän, på ryggen och på fötterna. Så antingen du vill gå ner några kilo genom att springa några kilometer i veckan, eller om du satsar på maraton, så är Asics skor ett utmärkt val.
Skor till mycket annat än löpning

Asics skor

Du kan få Asics skor och kläder till mycket annat än löpning. Asics tillverkar skor till tennis, brottning, fotboll, golf, volleyball, kampsporter, kricket m.fl. Japanen Kihachiro Onitsuka skapade de första Asics skorna redan 1949 i Kobe. Ända sedan dess har målet varit att utveckla de bästa och mest innovativa sportprodukterna. Med utgångspunkt i den nyaste teknologin, har man från början försökt att använda teknologin till sofistikerade och funktionella produkter.  Det var i synnerhet uppfinnandet av den speciella stötdämpande kudden i gelé, som gjorde Asics skor kända hos fler än elitlöpare. Det skedde nämligen samtidigt med den stora löpboomen i Väst under 1980-talet, då alla skulle ut och jogga.

Hjärtat i skon

Mellansulan på Asics skorna blir ofta omtalad som själva ”hjärtat” i skon. Viktigt med en bra mellansula är att den är stötdämpande, har lång levnadstid och en förhållandevis låg vikt. På alla dessa områden utmärker sig är Asics skor. Företaget har introducerat det såkallade ”Solyte” på några av topmodellerna - bland annat Kayano, vars nettovikt är reducerad med upp till 10 %.

Även om Asics sko har sitt ursprung i Japan, stammar namnet från det latinska ordspråket om en sund själ i en sund kropp – Anima Sana In Corpore Sano –  skonamnet är skapat av begynnelsebokstäverna på dessa fem ord, en såkallad akronym. Just alliansen mellan kropp och själ är enligt Asics en avgörande ting för alla sportgrenar. ”Du är mer än en kropå, och sport är mer än bara en fysisk företeelse. Det handlar om att finna den rätta balansen mellan ditt inre och din omgivning”, skriver firman.De karakteristiska ränderna som kännetecknar Asics skor, blev ursprungligen utformade för att bygga upp optimal stabilitet i skorna. Sedan dess har ränderna blivit Asics kännetecken.

 

 

 

Skor:

Märkesskor:

 

Regler/info:

 

Se även:

Asics Homepage