Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Läder skärp

Givetvis har du minst ett par stycken läder skärp i din garderob. Ett räcker inte, du behöver olika vidd och flera färger så att du alltid har ett bra komplement till dina byxor.
Man säger att kvinnor i högre grad använder läder skärp för deras dekorativa egenskaper, medan männen använder dem i huvudsak för deras praktiska funktion, men det är (givetvis) en sanning med modifikationer.

 

Alla former och färger

Läder skärp

Marknaden för läder skärp har med tiden vuxit sig allt större. Alla de ledande modehusen skapar olika kollektioner, från råa och eleganta, till fantasifulla, flippade och helt galna läder skärp. Man kan nästan inte föreställa sig ett skärp som ännu inte har skapats. Ändå kommer det hela tiden nya typer av skärp i butikerna. Skärp har varit en del av den manliga och kvinnliga beklädnaden sedan bronsåldern, och liksom idag har syftet inte enbart varit praktiskt (att hålla uppe byxorna), men i lika hög grad dekorativt: för att göra intryck och väcka uppmärksamhet.

En del av garderoben

Under moderna tider började läder skärp på allvar att vara en del av beklädnaden under 1920-talet, speciellt för män. Anledningen var den simpla att byxlinningen inte längre var placerad över naveln, men nere på en mer naturligt nivå, som alltså nödvändiggjorde skärp. Sedan dess har linningen åkt ännu längre ner. Idag är det ovanligt att man ser unga killar gå omkring med byxorna nere vid höfterna (vilket amerikanarna kallar ”sagging”), så man kan se märket på deras kalsonger. Denna klädstil, som är inspirerad av fångar i amerikanska fängelser, piffas upp med tighta läder skärp.

 

 

Skärp:

 

Märkesskärp:

 

Regler/info: