Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Omega klockor

Omega klockor är ett av de mest kända klockmärkena i världen. En typisk Omega klocka är mekanisk och har ett klassiskt, runt design framställt av material så som stål, titan och andra ädelmetaller. Omega har en stor tradition inom klockor till den maskuline och aktive sportmannen, men Omega har också en stor kollektion av klockor till kvinnor. Företaget har gjort klockor sedan 1848, men blev kända på allvar då det nu så legendariska Omega Speedmaster Professional blev den första klockan på månen.omega klockor

NASA valde 1965 Omega klockor bland andra klockföretag till sina Apollo missioner, och 1969 blev Speedmaster klockan odödliggjord, då Neil Armstrong kunde använda den till att se att klockan var 2.56 GMT då han tog det första steget på månen. Efter det blev de ryska kosmonauterna också utstyrda med Omega klockor på sina missioner. Omega Speedmaster framställs idag i 10 olika versioner – bl.a. Professional, Moon Phase och Legend.

Men Omega klockor är också välkända i andra och mer aktuella sammanhang: James Bond har i de senaste filmer hanterat kvinnor och fiender med en Omega Seamaster på armen, och Seamaster klockan tillhör glansperioden, då Omega klockor utvecklade Speedmaster, Seamaster och Constellation kollektionerna.

De tre serierna är idag ytterst eftertraktade bland samlarna.
Omega klockor är också officiella tidshållare för de olympiska spelen i Kina 2008 – vilket de för övrigt har varit många gånger förr till de olympiska vinter- och sommarspelen. Det är således inte en slump, att Omega klockor har valt att marknadsföra sig med sloganet ”Official timekeeper”.

Omega klockor står också bakom en ny uppfinning, som räknas som en av de allra största inom horologin, som vetenskapen om klockor heter. Det är den såkallade Co-Axial uppfinningen, som integrerades i massproduktionen 1999. Co-Axial ger en ännu mer exakt tidmätning och bättre hållbarhet.

omega Klockor

+ Omega Seamaster

+ Omega Speedmaster


 

Klockor:

Märkesklockor:

Regler/info:

 

--------------------
Se även:
Omega Homepage

Adress:
Omega Boutique
Old Bond Street
London W1S 4PW
UK
--------------------