Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Junghans klockor

Nyckelorden för Junghans klockor är innovation och precision. Företaget uppfann den speciella radiostyrda tekniken, som gör att man alltid är säker på, att klockan går rätt. Det föregår genom att radiosignaler transmitterar tiden från ett av världens mest exakta ur, som endast mister en enda sekund var miljonte år. Detta ur, som således skickar signaler till Junghans ur i hela världen, är placerat på Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) i Braunschweig.

 Fyra olika typer

Det finns fyra olika typer av Junghans klockor: Modern, modern active, classic (armbåndur) samt vägg- och väckarklockor. Den moderna kollektionen av Junghans klockor är enkel men har ändå en touch av det moderna. Ser vi på ”modern active-serien” handlar det om ett sportigare, mer robust och högteknologiskt utseende. ”Classic”  är som titeln antyder baserad på traditioner. Här handlar det om att hålla fast vid det som är bra, att värdesätta kvalitet, hög standard och pålitlighet och att inte satsa på de kortvariga trenderna, men istället prioritera det som håller i längden. Sist men inte minst har vi vägg- och väckarklockorna, och givetvis är det viktigt att de ringer exakt när de ska, så man är säker på att man vaknar!

Traditionell urmakarkonst

Det var Erhard and Xaver Junghans som grundlade företaget 1861. På den tiden producerades det enbart om vägg- och bordur. Sonen Arthur Junghans blev legendarisk för företaget, då han både var en stor uppfinnare och en stor organisatör, som lyckades få företaget ut över stadsgränserna. Arthur gjorde Junghans klockor överkomliga prismässigt, och företaget växte snabbt under hans tid. Kraven är givetvis annorlunda idag, men Junghans håller fast i de grundläggande principerna i den traditionelle urmakar-konsten, teknisk utveckling och fokus på form och design, antingen man föredrar det sportiga, det moderna eller det klassiska. Idag är Junghans klockor kända i större delen av Europa, medan USA ännu inte riktigt har erövrats, även om klockorna anses vara de mest exakta i hela världen.


 

Klockor:

Märkesklockor:

Regler/info:

 

Se även:

Junghans Homepage