Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Cartier Klocker

Cartier klockor är världens mest eftertraktade lyxklockor. Huset Cartier har i århundraden varit känt för att leverera det yppersta och har alltid varit nyskapande inom urmakarkonsten.

Cartier klockor fås oftast med läderrem och klocketuier i platina, titan stål, guld, vitguld och såkallad rosa guld, som har ett rosa sken och pryds av diamanter, safirer och andra ädelstenar. Designen är stilren och extravagant – der är inget tvivel om att Cartier klockor hör till den absoluta eliten inom urmakarkonsten.cartier klockor

Glittra maximalt

Huset Cartier växte fram 1847, då den franska juvelaren Louis-Francois Cartier övertog en verkstad från sin mästare, Adolphe Picard. I början producerade de inte Cartier klockor. År 1900 hade Louis-Francois Cartier i stället skaffat sig ett rykte som den bästa juvelaren i världen, och det är till exempel Cartier som har gjort ädelmetallen platina till en eftertraktad och lyxig metall, eftersom han vävde platina till små, fina trådar för att få diamanterna till att glittra maximalt.

En dag 1906 berättade en god vän, den brasilianska piloten Alberto Santos-Dumont, att han hade problem med att se vad klockan var när han hade händerna på styret. Han bad Louis-Francois Cartier om at göra en klocka, och det blev starten på Cartier klockor. Med hjälp från urmakaren Edmond Jaeger fann Louis-Francois Cartier en lösning till sin vän, och sedan den dagen har modehuset Cartier framställt det yppersta inom klockor.

En av Cartiers mest berömda klocksamlingar är Mystery Clocks från 1912. Klockorna har i generationer fascinerat med sitt extravaganta utseende. Här är det inte fråga om en armbandsklocka, men däremot om Cartier klockor man kan ha stående på hyllan över öppna spisen, eller på byrån. Urskivan ser ut som om den hänger fritt i luften, men i verkligheten är den fastgjord till ett genomskinligt stycke kristall. Den mest berömda Mystery Clock är “The Billiken Clock”, som visar Buddha sittande på ett tempel.

Sedan andra världskriget har Cartier hämtat stor inspiration från pantern och därför är pantern avbildad i många av Cartiers design, bland annat vid att använda svart onyx kombinerat med diamanter och platina. Det ses också på Cartier klockor.


 

Klockor:

Märkesklockor:

Regler/info:

 

--------------------
Se även:
Cartier Homepage


--------------------