Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Breitling klockor


Det är knappast någon överraskning, att Breitling klockor görs i Schweiz, som om någon har patent på vackra och exakta klockor. Idag är Breitling ett av de starkaste och mest välkända prestigemärkena. Men de är också extremt dyra. I början sammanknippades Breitling klockor  mest med piloter och klock-entusiaster. Företaget blev grundlagt av Leon Breitling 1884, som hade specialiserat sig på framställning av chronografer och precisionsinstrument till vetenskapliga foremål. Detta förnäma arv har blivit synonymt med Breitlings klockframställning, även om företaget nu i högre grad sammanknippas med stil- och kvalitetsmedvetna kunder.

 Produceras i Schweiz

Breitling klockor

Breitling är det enda av de stora klockmärkena i Schweiz som låter samtliga av sina produkter genomgå en extern chronometertest, som utförs och kontrolleras av det oberoende institutet, C.O.S.C, innan klockrna får lov att lämna verkstäderna. Detta test bestås endast av tre procent av alla klockor som framställs i Schweiz. Hos Breitling skickar man inte produktionen vidare till Kina eller Indien, som så många andra företag gör. Breitling klockor produceras endast i Schweiz under kliniska, nästan laboratorieaktiga omständigheter. Så Breitling klockor sammanknippas alltid med ytterst höga kvalitetskrav. Funktionalitet, teknologi och precision går upp i en högre enhet.

Stilren design

Men det är inte bara precision som känneteckar Breitling klockor. Sinnet för detaljer och den stilrena designen är uppenbar, oavsett vilken av företagets modeller man har fått i sin hand. På det sättet blir klockorna en form för smycken – såväl för mannen som för kvinnan. Bland Breitling många klockmodeller, är den klassiska Navitimer extra framträdande. Denna lyxklocka har producerats konstant under mer än 50 år. Man kan också nämna Chronomat-modellens mer robusta design, som många män faller för. Kvinnorna däremot, föredrar Callisto och Callistino, kollektionen av Breitling klockor som betonar den vackra, feminina elegansen. Det kan dock vara farligt att köpa Breitling klockor från andra ställen än de etablerade butikerna, då företaget upplyser att 99 % av alla modeller är kopior.


 

Klockor:

Märkesklockor:

Regler/info:

 

Se även:

Breitling Homepage