Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Sportväskor

Sportväskor ska kunna innehålla sportkläder, skor, handdukar och eventuellt de redskap man använder till den idrott man utövar, och därför har storleken på väskan stor betydelse. Går man till fitness-träning kan man nöja sig med en mindre väska eller ryggsäck, medan ishockey kräver en mycket större sportväska, för det ska både vara plats till skridskor, stavar och diverse skydd som hjälm, handskar och benskydd.

Ofta är väskan designad till idrottsgrenen, till exempel väskor till rack, cykelväskor är anpassade till cykeln, sportväskor till fisketuren, som kan innehålla de spetsiga krokarna, avlånga väskor till skidor, väskor med hjul till golf eller rymliga väskor till fallskärmsutstyr. En bra sportväska är alltså specialgjord till den sport man utövar, men gemensamt för alla är att väskan ska kunna hålla till ett aktivt liv och därför vara i ett robust material, som läder, nylon eller ett annat syntetiskt material. Dessutom är det ofta nödvändigt att väskan är vattentät både utvändigt och invändigt.sportsbager

Många prisklasser

En sportväskas storlek kallas också volym och mäts i liter. Sättet man bär väskan på beror på storleken, små väskor har små axelband medan stora sportväskor, som ska innehålla många liter, ska ha hållbara remmar och goda möjligheter för att bära väskan, så man inte belastar ryggen. De senaste åren har det dykt upp en del sportväskor som har hjul, på samma sätt som koffertar har. Några av de världsberömda modehusen har också designat sportväskor, bland annat Louis Vuitton, Mulberry och Prada. Man ska dock inte räkna med att kunna ta dem med på hikingturen, då dessa väskor är väldigt vackra men också väldigt dyra och inte så praktiska att ha med till de råa förhållandena.

Sportväskor kan fås i många prisklasser, och i många idrottsgrenar får man antingen förärat sponsorväskor eller så kan man vinna sportväskor i tävlingar. Bland populära märken som gör sportväskor kan nämnas Nike och Adidas, som också gör sportkläder, men det beror mycket på sportsgrenen, vad som är populärt. Bland surfarna är DaKine populärt och bland simmare är TYR ett trendigt märke, som inte är så känt bland andra än dem som utövar sporten.

 

 

Väskor:

Märkesväskor:

Regler/info: