Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Märkeskopior av väskor

Till och med den danska statsministerns fru har avslöjats som användare av märkeskopior av väskor. Det är i synnerhet de stora modehusen som Gucci, Burberry, Christian Dior och Luis Vuitton som upplever att deras väskor kopieras. Louis Vuitton har gjort en undersökning som visar att endast 1 procent av varorna med LV-monogrammet är äkta. När man handlar väskor på nätet bör man vara extra uppmärksam så man inte råkar köpa en kopia av en märkesväska, för även om det är olagligt att sälja märkeskopior, finns det tyvärr nätbutiker som säljer dem och beskriver dem som äkta vara. Även på välrenommerade nätauktioner har denna typ av fusk upptäckts .Äkta eller kopia?

Märkeskopior av väskor

Om man vill undgå att köpa märkeskopior av väskor på nätet finns det några goda råd man bör följa: Sömmar, logon och mönster ska vara helt korrekta. Om en väska har bristfälliga mönster eller om en del av logon har tagits bort vid sömmen, handlar det om märkeskopior av väskor. Om man köper en begagnad väska ska man se till att man får med ett kvitto från modehuset. Som tur är så är det inte så vanligt med förfalskningar av kvitton. Inte minst bör man överväga att det finns ett sammanhang mellan pris och kvalitet. Undersök marknadspriset, och om väskorna säljs betydligt billigare än marknadspriset är det med stor sannolikhet kopior.

Kända syndare

Många basarer och marknader i Sydeuropa och i Asien har bodarna fulla av märkeskopior av väskor till billiga priser. Men faktum är att man inte kan köpa nya, äkta märkesvaror på marknader. Om man ändå bestämmer sig för att köpa ett exemplar och blir tagen i tullen så får man böter. Myndigheterna är hårda mot syndarne, som alltså den danska statsministerfrun, som under ett officiellt besök av den amerikanska presidenten bar en falsk Louis Vuitton väska. De italienska medierna blev också synnerligen upprörda sedan det visat sig att deras utrikesminister Franco Frattini köpt en Rolexkopia i Kina. Många tror at det bara är utomlands man kan köpa kopior, men polisen och tullen konfiskerar varje år märkesvaror för 50 miljoner kroner. Som huvudregel bör man därför undersöka var man kan köpa den äkta varan. Det kan man göra på märkets hemsida som ofta har en lista över förhandlare. På hemsidan kan man även ofta se hela kollektionen.

 

 

 

Väskor:

Märkesväskor:

Regler/info:

 

 

Se även: