Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Hermes väskor

Hermes väskor är världens mest eftertraktade lyxväskor. Modehuset har under århundraden varit känt för att leverera det yppersta inom läderkonsten. Varje väska är handgjorda och väntelistan är lång. Det betyder att det endast är ett fåtal kvinnor i världen äger en Hermes väska.

Hermes uttalas ermez. Det franska modehuset stiftades 1837 och gjorde ursprungligen sadlar. Idag är Hermes dock mest känt för sina Hermes väskor och sina silkesskarfar– sadlarna, ja dem kan man fortfarande köpa från Hermes.Världens mest populära designerväska

Hos Hermes är det en person, som genomför arbetet med väskan från start till slut. Samtidigt är väskorna gjorda i fina material, som till exempel skinn från alligatorer, krokodiler, strutsar och ödlor. Varje nit och söm på Hermes väskorna är utförda i värdefulla metaller. Det betyder att det kan ta 18-24 timmar att skapa var och en av de vackra Hermes väskorna.

En av de mest berömda Hermes väskorna är Kelly-väskan. Den är uppkallat efter den amerikanska skådespelaren Grace Kelly, som 1956 poserade med väskan på framsidan av magasinet Life. Idag är levereringstiden på en Kelly-väska tre till fem år.

Hermes’ – ja kanske världens - mest populära designerväska är Birkin-väskan. Väskan blev designad 1981 i samarbete med den brittiska skådespelerskan och sångerskan Jane Birkin. Hon tyckte att Kelly-väskan för liten för vardagsbruk, och lösningen på det problemet var väska med mycket mer plats som uppkallades efter henne.

Senare har Jane Birkin uttalat sig om att hon slutade använda väskan eftersom hon släpade runt på så många saker i den, att hon fick senhinneinflamation. Väntetiden på en Birkin-väska från Hermes är två år, och väskan kan fås från 40 000 kronor till över 500 000 kronor beroende på vilket material som väskan är gjort av.

På nätet finns många hemsidor som reklamerar med att de säljer Hermes väskor men det är endast Hermes egen hemsida samt Hermes’ butiker, som säljer väskan. Därför ska man alltid handla där, om man vill vara säker på att få den äkta varan.

 

 

Väskor:

Märkesväskor:

Regler/info:

 

 

--------------------
Se även:
Hermes Homepage