Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Handväskor

Man kan inte klara sig utan sin handväska när man till vardags behöver ha med sig nödvändiga saker som plånbok, mobiltelefon, nycklar osv. En handväska sänder ofta starka signaler om personen som bär dem: Vilka färger och former de har, om väskorna är enkla och eleganta, utsmyckade och feminina, en designväska eller en märkeskopia. Man faktiskt säga att vi skapar en bild av personen på bakgrund av den väska han eller hon bär runt på. Handväskor används huvudsakligen av kvinnor, även om liknande väskor för herrar har förekommit under senare delen av 1900-talet, mest som så kallade handledsväskor. Att kvinnor har ett större behov av en handväska beror i stor utsträckning på klädmodet. I damkläder finns mycket färre fickor och om de används riskeras plaggens helhetsintryck. Av anatomiska skäl är även bröstfickor i damkläder problematiska.Olika typer av väskor

 

håndvesker

Givetvis behöver man olika typer av handväskor beroende på vilket tillfälle man ska använda dem. Kuvertväskor eller festväskor som bärs under armen, används till galafesten eller en tur på diskoteket och vi talar om en liten chic väska, som bara kan innehålla de allra nödvändigaste sakerna, som mobiltelefon, kreditkort, nycklar och läppstift. Chanel och Fendi Baguette har skapat några av de mest klassiska och eleganta kuvertväskorna. Attachémappen används ofta när man ska ha med sig många och/eller viktiga paper. Handväskan är gjord av hårda material och har ofta ett kodlås. Laptop väska använder man givetvis till att frakta sin bärbara dator och till diverse tillbehör tilldatorn. Louis Vuitton, LotteLiebst.dk och Virago har skapat ytterst stiliga laptop väskor.

 

Här kan du köpa


Handväskor hittar du överallt. Är du bekväm av dig, eller om du kanske vill satsa på en dyrare variant, kan det löna sig att surfa på nätet efter väskor. Det finns ett hav av nätbutiker som har specialiserat sig på att sälja handväskor, och om du har tur hittar du kanske din drömväska på en nätauktion. Var bara försiktig om det är en märkesväska du köper, så du inte blir lurad och får en kopia. Det finns ett hav av märkesväskor, men bland klassikerna kan nämnas Hermes Kelly och Birkin väskan, Mulberry Bayswater, Chloé Paddington och Friis & Co.

 

 

Väskor:

Märkesväskor:

Regler/info: