Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Crumpler väskor

Det är knappast en överraskning att Crumpler väskor kommer från Australien – landet som är känt för att vara coolt, avslappnat, ohögtidligt och fullt av färg. Detta gäller även för Crumpler väskor, som kan användas på stranden, på gatan och på jobbet. Stilen är trendig, ung, galen, rolig och modern. Mer praktisk än Fjällräven och långt mer inbjudande. Historien om Crumpler väskor börjar 1995, då möbeldesignern Stuart Crumpler bestämde sig för att göra snygga, praktiska, hållbara väskor ihop med Dave Roper och Will Meller, som ägde cykelbudsföretaget ”Minuteman”. Väskorna blev alltså ursprungligen designade till cykelbud, vilket kan ses på den urbana looken, som kännetecknar Crumpler väskor: full fart fram!

 Synliga cykelbud

Crumpler väskor

Cykelbud är ju synliga i stadsbilden, och det tog inte lång tid innan folk började fråga efter var de ytterst slitstarka och färgrika Crumpler väskorna med det roliga logot kom från. Grundläggarna sadlade om och koncentrerade sig på väskor, vilket visade sig vara en bra idé, då det inte tog lång tid innan Crumpler väskor inte bara var tillgängliga i Melbourne og Australien, men dessutom i hela övriga världen via ett partnerskap med tyskarna Siegfried Elgert och Jörg Bodenschatz. Därefter gick det fort med produktion av allt fler modeller, storlekar, variationer och färger.

Beer for Bags

 

Företaget producerar idag en lång rad väskor, som kan användas till allt möjligt: Antingen du behöver transportera din bärbara dator, dina fotogrejor eller något tredje, finner du en stark, fräck och fantasifull utgåva från australienarna. Man kan till och med få unika, handgjorda Crumpler väskor, då företaget precis har återintroducerat denna service. Så om du inte nöjer dig med de vilda standardversionerna, men vill ha en ännu mer vågad och individuell Crupler kan du bara kontakta butiken. Dessa individuella väskor är givetvis en del av marknadsföringsstrategin, som liksom väskorna har varit fräck och fantasifull från början. Företaget har bland annat spraymålat den karakteristiska logon på cykelstigar, containers och betongmurar. Mest omtalade har de dock blivit för sin ofta återkommande ”Beer for Bags”-vecka, då man som namnet antyder, avlevererar en passande mängd öl och får en väska istället.

 

 

Väskor:

Märkesväskor:

Regler/info:

 

 

Se även:

Crumpler Homepage