Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Pilgrim smycken

På få år har Pilgrim smycken blivit ett av de snabbast växande internationella märkena inom modesmycken och tillbehör. Stilen passar bra ihop med de aktuelle modetrenderna, men produkterna i deras sortiment har samtidigt en twist - med den lilla kreativa detaljen som ger den extra positiva uppmärksamheten. Samtidigt är kollektionerna så stora och breda att du kan välja din egen stil, vilket gör att Pilgrim smycken alltid känns personliga. Man är modemedveten, men liknar ändå inte en dussinvara. Många använder Pilgrims smycken som en sätt att markera sin egen personlighet på.

 Natur- och sötvattenspärlor

Pilgrim smycken

Smyckena är handgjorda, först och främst av tenn och/eller zink som blandas med koppar. Därefter får de en beläggning av emalj, 22ct guld eller sterling silver (925/1000). Stenarna som används är bland annat Swarovski kristaller och glas, men även natur- och sötvattenspärlor. Alla smycken är 100 % nickelfria. Pilgrim smycken grundlades av danska Annemette Markvad och Thomas Adamsen 1983. I början reste de runt och sålde smycken som de hade köpt på reser i Asia, men även saker som de själva hade gjort. Så smått började de ställa ut sina varor på mässor i Danmark. 1995 kom Pilgrim med sin första kollektion som till 100% bestod av designat inhouse. Marknaden utvidgades hela tiden och idag säljs smyckena av 5000 förhandlare över hela världen. Från och med 2003 kommer det nya kollektioner fyra gånger om året, och 2007 lanserade Pilgrim också klockor och optiska glasögon.

Ett företag med social engagemang

Företaget betonar sitt sociala engagemang, och prioriterar kärlek och socialt ansvar. Det är också viktigt för företaget att modellerna som är med i deras kampanjer delar dessa åsikter och att de avspeglar dem. Som ansikte utåt, hade Pilgrim under 2007 skådespelerskan Liv Tyler. De valde henne på grund av hennes naturlighet – både i utseende och som person. Under 2008 är det Helena Christensen som har övertagit rollen, ett jobb hon också hade under 2004. Pilgrim smycken har även haft den franska skådespelerskan Emmanuelle Bèart och den danska modellen Louise P som modeller.

 

 

Smycken:

Märkes

smycken:

 

Regler/info:

 

Se även:

Pilgrim Homepage