Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Herrsmycken

Råstyrka och hållbarhet är grundelementen i det maskulina smyckeuniversumet – i årtusenden har herrsmycken signalerat makt och välstånd, och idag har långt de flesta stora modehus sin egen kollektion av herrsmycken.

I motsats till smycken till kvinnor, som ofta är fina och porösa, ska herrsmycken vara råa och robusta och kunna klara lite av varje. Armband, fingerringar, halsband, manschettknappar och klockor är exempel på typiska herrsmycken. Herrsmycken görs i de flesta ädelmetaller: platina, titan, guld, silver och stål. Metallen kombineras ofta med läder, ben och trä, och i mindre grad ädelstenar.herrsmycken

 

Det finns dock undantag: Den engelske, metrosexuelle fotbollsstjärnan David Beckham sågs med ett par diamantörhängen, som garanterat inte var speciellt billiga, och så blev det otroligt populärt bland unga killar att få hål i öronen, så de kunde likna sin idol. Bland rap och hip hop stjärnor är det också populärt att ha så många diamanter (kallas bling bling) på sig som möjligt, eftersom det signalerar rikedom.

Människan har under flera tusen år burit smycken och smycken har alltid signalerat makt och välstånd. I det gamla rom kunde man t.ex. se soldaternas rang på hur många ringar de bar. Men med tiden gled användandet av herrsmycken gradvis bort.

Under 1800 och 1900-talet var det ett tecken på att man hade många pengar, när männen köpte smycken till sina kvinnor, medan de själv inte bar smycken. Ett exempel är vigselringen: Under 1920-talet bar endast 15 procent av de gifta männen i USA en vigselring, medan antalet under 1940-talet låg på 85 procent, och idag har nästan alla gifta män en ring på fingern. Att manliga idoler och rollmodeller åter har börjat använda smycken, betyder att unga män i stigande grad efterfrågar herrsmycken, och smyckeföretagen har verkligen börjat leva upp till männens krav. Bland stora internationella modehus som har börjat göra herrsmycken utmärker sig Gucci, Burberry och Dolce & Gabbana, och bland andra stora märken som har börjat göra herrsmycken kan nämnas Dyrberg Kern, Juicy Couture och Pilgrim.

 

 

Smycken:

Märkes

smycken:

 

Regler/info: