Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Guldsmycken

Guld är den metallsort som är mest efterfrågad till smycken. Idag fås guldsmycken i all världens varianter, inte bara fingerringar, manschettknappar och halsband, men också piercingringar görs i guld.

Guldsmeden designar smycket och kan göra individuella guldsmycken som passar just dig. Idag finns det dock inte många aktiva guldsmeder, i gengäld blir guldsmycken framställda, så många kan få glädje av samma form och design. Guldsmycken till kvinnor är ofta graciösa och feminina, medan guldsmycken till män är råa och robusta i sin design.guldsmycken

Fyra olika typer

Guld symboliserar evig trohet, så om man vill visa sin partner hur mycket man älskar henne eller honom, är ett guldsmycke den rätta gåvan. Det är också därför vigselringar oftast är gjorda av guld.

Guldsmycken görs av fyra olika typer av guld:

Guld i sin renaste form, är väldigt mjukt och blir därför oftast blandat med andra ädelmetaller. Renheten blir mätt i karat, som anges med bokstaven K. 99,9 procent rent guld är 24K, medan 22K innehåller 91,6 procent guld och 8,4 procent silver och koppar.

Vitguld är guld legerat med en ljus sorts metall, som till exempel nickel, silver eller palladium. Några är överkänsliga mot nickel och därför är det alltid en god idé att höra efter hos guldsmeden om det är nickel i vitguldet.

Rödguld är guld, som är legerat med koppar, som har en rödaktig färg. Ju mer koppar man tillsätter, desto rödare blir guldet, men samtidigt sjunker karaten.

Svart guld är en väldigt hård guldsort, som är så hård att det inte är många guldsmeder som kan forma det. Man oxiderar guldet och tillsätter krom eller kobolt.

Guld är en ädelmetall och kallas metallernas kung. Det latinska namnet är Aurum och guld blir utvunnet i bland annat Sydafrika, USA, Canada och Australien.

Man ska hålla sina guldsmycken borta från klor, fluor, kungsvatten och cyanid, eftersom dessa ämnen kan upplösa metallen. Smycken av guld är en bra presentidé, antingen det är till pojkvännen, flickvännen, frun, mannen eller barnet.

 

 

Smycken:

Märkes

smycken:

 

Regler/info: