Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Designsmycken

Ett smycke är pynt som kan användas överallt på kroppen. Karakteriserande för ett designsmycke är extravagans, exklusiv formgivning och bra material.

Ett designsmycke är något helt speciellt och ligger oftast i den dyra delen av prisskalan. Förr i tiden var designsmycken förbehållet överklassen, men i ett välfärdssamhälle som Sverige kan medelklassen också skämma bort sig själv med ett lyxigt designsmycke. Bland världens mest kända och exklusiva smyckehus är Bvlgari, Cartier, Chopard, Tiffany & Co. och i Skandinavien har vi danske Georg Jensen.Designsmycken

Flickans bästa vän

Smycken kan göras i en massa olika typer av material, men de mest använda är ädelmetaller som guld, silver och platina med ädelstenar eller pärlor. Det experimenteras med allt från glas till plast. Till exempel har den danska Haute Couture smyckedesignern Sarah Voigt satsat på akryl, och det har blivit en stor hit. På sin tid gjorde Coco Chanel en rad populära designsmycken med falska pärlor, simili sten och guld. Det mest eftertraktade smycket är dock diamanten – flickans bästa vän.

Bland världens dyraste designsmycken är ett par diamantörhängen på 60.1 karat från Harry Winston till 8,5 miljoner dollars (Cirka 60 miljoner kronor), ett diamant halsbands vidhäng på 41,4 karat från Tiffany & Co. till 2,5 millioner dollars (Cirka 18 miljoner kronor) och en brosch från Cartier, som är formad som en panter. Till broschen har det används 868 briljanter, 102 safirer och en 65,9 karat safir till den nätta summan av 1,1 miljoner dollars (cirka 7 miljoner kronor)

Om man är på jakt efter designsmycken och gärna vill ha ett stort urval, kan det löna sig att besöka följande gator: Fifth Avenue i New York, Rodeo Drive i Los Angeles, Bond Street i London eller Rue de la Paix i Paris.

 

 

Smycken:

Märkes

smycken:

 

Regler/info: