Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Nike löpskor

Alla känner igen Nike skor på det berömda ”Swoosh” märket som signalerar rörelse. I synnerhet Nike löpskor lever upp till logon, och sedan 80-talet har amatör- och elitlöpare i hela världen sprungit runt på gator, i skogar och runt sjöar med Nike löpskor på fötterna.

Det beror inte minst på Nike's Air teknologi. Nike löpskor blev rejält förbättrade då man 1979 lanserade en Nike löpsko med luftrum under sulan.Nike löpskor

Speciell gas

Luftrummet består av en speciell gas som är inkapslad i plastmembrat, och den uppfinningen har varit en rejäl succé sedan den kom. Det är viktigt att välja de rätta Nike löpskorna. Skorna ska passa fötterna och speciellt det sätt fötterna stöter emot jorden på, när man löper. Förhandlarna och för övrigt också Nike själv använder uttrycket pronation. Nike löpskor har kollektioner, som är skapade på olika sätt eftersom folk har olika pronation. Och de är givetvis även gjorda på olika sätt eftersom fötter har olika form. De olika kollektionerna har namn som Nike Air Max, Nike Shox och Nike Air Pegasus. När man köper sina Nike löpskor, ska man veta hur man pronerer, så man kan köpa en modell som har stöd på de rätta ställena under fötterna.

Den mest kända av Nikes kollektioner inom Nike löpskor är Nike Air Max, som har varit med till att flytta användandet av löpskor över till vardagen. Den första Air Max kom 1987 och har sedan dess gjorts i många olika design, varav flera av dem har blivit eftertraktade samlingsobjekt. Modellen från 1991, även kallad Air Max BW är den mest eftertraktade Nike löpskon av alla. Den senaste modellen heter Air Max 360 och är revolutionerande eftersom den använder Air teknologin på ett nytt sätt, som ger bättre stöd och längre hållbarhet. En annan nyhet är Nike löpskor med Ipod integration, så man kan höra musik, mäta sin löptid och få vist data på en Ipod Nano.

 

 

Skor:

Märkesskor:

 

Regler/info:

 

--------------------
Se även:
Nike Homepage