Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

Äkta märkesvaror eller kopia?

Betalar man dyrt för en märkesvara på nätet, är det en tråkig upplevelse att upptäcka att man faktiskt har köpt en kopia. Samtidigt är det faktiskt olagligt att köpa kopior.

Men hur ska man vara säker på att man faktisk har betalt för en äkta handväska och inte för en kopia?Guide till äkta varor

 

När man köper kläder eller väskor på nätet, ser man ofta bara en bild av varan. Utifrån bilden är det svårt att avgöra om varan är äkta eller om det är en kopia, men man kan gå efter följande guide:

1. Dyra märkesvaror är ofta designvaror, och de har därför en speciell kvalitet eller utsmyckning. De har ofta speciella sömmar eller speciella blixtlås, knappar eller utsmyckning (till exempel guld, silver eller ädelstenar).

2. Titta noggrant på de väskor eller de kläder de kända har på sig. Kända hollywoodstjärnor går sällan med fake-väskor eller i fake-kläder. Genom att studera billeder av stjärnorna, kan du få ett gott öga för hur äkta varor ser ut. Det kan i synnerhet rekommenderas, om det är en speciell vara du vill köpa.

3. De flesta märkesvaror har en speciell logo, märke eller nummer, som garanterar varans äkthet. Dessa symboler är ofta svåra att kopiera, så studera noggrant hur de äkta varornas detaljer ser ut.

4. Jämför pris och märke. Ofta är det en god idé att följa sitt sunda förnuft. Kan det verkligen stämma att en - normalt dyr - Gucci-väska plötsligt kan köpas för halva priset? När priset är misstänkligt låg, är det ofta en signal på att det är en kopia.

 

 

Högtider: