Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

Köp av varor utanför Sverige

De flesta vanliga varor kan tryggt köpas på nätet via utländska företag. Du ska dock vara uppmärksam på, att det kan vara särskilda avgiftsregler som gäller.Köp av varor inom EU

 

Köper du en vara på nätet hos ett företag i ett annat EU-land, ska du inte betala tull för varan. Du ska dock som utgångspunkt betala moms av det värde varan har.

Momsen betalas till säljaren med den sats som gäller i det land där säljaren bor. Beloppet är som regel en del av det samlade priset. Det skal du dock försäkra dig om. Kom också ihåg att räkna med evt. fraktomkostningar.

Om du till exempel köper öl, vin, tobak eller choklad ska du också vara uppmärksam på att det tillkommer extra skatt, t.ex. alkoholskatt.

Du kan läsa mer om reglerna för köp av varor utanför Sverige på Skatteverkets hemsida.

Köp av varor utanför EU

 

Köper du en vara i ett land utanför Sverige och resten av EU, det kan till exempel vara USA, ska du i regel betala både tull och svensk moms, när varan kommer in i landet. På vissa varor ska du även betala punktskatt. Huvudregeln är, att när en vara är belagt med punktskatt i Sverige, ska du betala punktskatt vid införseln.

Om varan har ett obetydligt värde, slipper du dock betala alla dessa avgifter.

Du ska vara uppmärksam på att varor som säljs via nätet, typiskt annonseras utan tull, moms, punktskatt och ev. frakt. Det betyder att varan ofta blir en hel del dyrare än de pris man först får ögonen på.

Du kan läsa mer om reglerna för köp av varor utanför Sverige och resten av EU på Skatteverkets hemsida.

 

 

Högtider: