Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

herrparfym

Viril, fräsch och elegant. Män vill ha parfym som kompletterar deras maskulinitet och samtidigt skapar en identitet.

Det finns flera olika varianter av herrparfym. De olika varianterna delas upp i hur mycket koncentrerad parfym de innehåller: Eau de Toilette innehåller 5-20 procent koncentrerad parfym, eau de cologne 2-5 procent aromämnen. Förutom parfymämnet innehåller en herrparfym också jojoba, kokosolja eller etanol blandat med vatten. Orsaken till att man blandar parfym med andra ämnen är att rena doftämnen kan framprovokera en allergisk reaktion.herrparfym

Parfym indelas i 5 olika kategorier:

1. Floral, blomnoter.
2. Oriental, kännetecknas vid att ytterst kryddig
3. Woody, är träsorter (t.ex. Ceder- och sandelträ), läder och tobak
4. Fresh, en ren, oceanisk doft eller doftnoter med citrus
5. Fougère, som är en kategori som innehåller doftämnen från samtliga av de fyra andra kategorierna.
Herrparfym är sällan 100 procent floral, om den innehåller blomnoter

Ordet parfym kommer av det latinska ordet “Per fume” som betyder genom rök och parfym kan spåras tillbaks till det gamla Egypten. Den första Cologne såg dagens ljus 1709. Cologne är en sprit-citrus blandning, som lanserades i Cologne, Tyskland, av italienaren Giovanni Maria Farina (1685-1766). Farina’s mission var att komponera en doft av en italiensk vårmorgon efter regnväder. Napoleon var väldigt fascinerad av Farina Eau de Cologne.

Nutidens populära herrparfymer:

Le male, Jean-Paul Gaultier: Parfymen innehåller bland annat kardemumma, mysk, tonka-böner och kummin, noter som tillsammans skapar en förbjuden och viril doft.

L’eau D’Issey Pour Homme, Issey Miyake: Tobak, koriander och sandelträ utgör grunden för denna populära parfym, som är en fräsch men samtidigt varm doft.

Dior Homme, Christian Dior: En herrparfym, som är uppbyggd av maskulin iris, med noter av lavendel och läder. Maskulin lyx med klassisk och men ändå modern elegans.

Acqua Di Gio Pour Homme, Giorgio Armani: Även om denna herrparfym är över tio år gammal, är den fortfarande en av de parfymer som det säljs flest av. Parfymen består av en blandning av oceaniska noter, frukt, kryddor och trä.

Det har också blivit populärt bland kändisar at få framställt en parfym i eget namn. Celebriteter som Antonio Banderas, David Beckham och Marilyn Manson har lånat ut sina namn till en rad parfymer.

 

 

Parfym:

Märkesparfym:

 

Regler/info: