Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Burberry Parfym

Elegans och image karakteriserar den klassiska Burberry parfymen. De sofistikerade dofterna är skapade till gentlemän och ladies, och därför är Burberry parfym bland nutidens lyxigaste parfymer.

Burberrys parfymer är exklusiva och genomtänkta. Grundingredienser som blommor, sandelträ, citrusfrukt och mysk är kännetecknande för såväl herr- som damparfymen. Den feminina doften har dessutom noter av vanilj, medan herrparfymen kryddas med svartpeppar och doften av läder.burberry parfym

150 års jubileum

De extravaganta flaskorna av glas är enkla i sin design och färgerna är diskreta, som exempelvis de välkända burberry-rutornas svarta och sandfärgade nyanser. Men bakom det enkla intrycket gömmer sig välövervägd designs bakom varje Burberry parfym som leder tankarna till klädmärket Burberry. Till exempel ska formen på Burberry parfymen ”Touch” avspegla en spole med tråd som en symbol på Burberrys långa historia som leverantör av skrädderi av hög kvalitet.

Förutom Touch finns det fyra andra burberry parfymer på marknaden: Burberry från 1981, som kostar 1000 kronor flaskan, Weekend från 1997, som hyllar utomhuslivet, Brit från 2003, en nytänkande, livlig doft med orientaliska toner och så senast London, som blev lanserad i förbindelse med Burberrys 150 års jubileum 2006.

Det engelska modehuset Burberry etablerades 1856, och är speciellt känt för sitt klassiska rutmönster med röda, vita och svarta rutor på en sandfärgad botten. Burberrys berömda trenchcoat kom till världen under första världskriget och designades ursprungligen för att kunna klara dåtidens engelska krigsföring. Efter kriget förblev trenchcoaten populär, och genom tiderna har den burits av kändisar som Humphrey Bogart i filmklassikern Casablanca, Audrey Hepburn och dessutom har modellen och stilikonen Kate Moss slagit fast att trenchcoaten fortfarande är ett av de trendigaste och lyxigaste klädesplaggen.

50 ml Burberry parfym kostar omkring 350 kronor i butikerna, men på vissa sidor på nätet säljs parfymerna upp till 60 % billigare.

 

 

Parfym:

Märkesparfym:

 

Regler/info:

 

--------------------
Se även:
Burberry Homepage