Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

iPod


Det är inte en överdrift att säga att iPod har revolutionerat musikmarknaden. Sedan den introducerades i oktober 2001, har den sålts i mer än 100 miljoner exemplar, vilket gör iPod till den snabbast säljande musikavspelaren någonsin. Men det är inte bara antalet av sålda iPod som har varit revolutionerande. Det är i lika hög grad dess design, och användarvänlighet som har gjort den till ledande i branschen. En iPod kännetecknas vid sin kompakta storlek och sin enkla skärm, som är baserad på ett centralt rullhjul samt en snabb FireWire- eller USB 2-förbindelse.

 

Classic, Nano och Touch

iPod

 

Intill vidare finns det tre olika ipod modeller på marknaden: classic, nano och touch. Med upp till 160 GB lagringsplats ger iPod Classic dig möjlighet för att ta med dig hela din cd-samling med - upp till 40.000 sånger och upp till 200 timmars video - överallt. Det finns givetvis en anledning till att vidundret heter iPod Classic, och det är såklart att den är kronjuvelen av iPods med sin stilrena look.

 

Den nyaste nanoteknologin

Som namnet iPod Nano antyder, använder sig denna version av iPod av den nyaste nanoteknologin. Aluminiumytan är ”anodized”, en teknik som gör ytan mindre mottaglig för slitage och skråmor. Det är dock inte bara det yttre som har längre levnadstid i nano’en. Även batterierna håller längre än föregångarna. Liksom den gamla iPod Nano har nya versionen det välkända iPod Clickwheel som gör navigationen ytterst användarvänlig. För nya användare kräver det dock lite tillvänjning, eftersom navigationen skiljer sig en hel del från de traditionella mp3 spelarna.

Den nyaste modellen är iPod Touch, som har många av iPhones styrkor – förutom det telefoniska. Således kan iPod Touch visa bilder på den tryckkänsliga skärmen (3,5" bred), den har inbyggd WiFi-förbindelse, tillgång till YouTube och internetbrowser. Om man klickar på en bild eller en artikel i browsern, så zoomar den automatiskt. Det låter simpelt, men det ska upplevas. På samma sätt är det fantastiskt att bilden automatiskt ändras från högformat till bredformat när man snurrar sin iPod Touch 90 grader, så det samtidigt blir lättare att läsa artiklarna i browsern.

 

 

 

Media:

 

Regler/info:

 

Se även:

Apple Homepage