Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Cigarr humidor / humidorer

Om du letar efter en present till rökaren som har allt, så varför inte ge honom/henne en humidor. Vi talar om en exklusiv cigarrask, som garanterat gör cigarr-finsmakaren glad. Ofta är en humidor framställd i vackert och elegant körsbärsträ. Dessutom finns det modeller som har en luftfuktighetsmätare som kan avslöja om luften är lämplig eller skadlig för cigarrerna.

I den typiska humidoren får det plats mellan 12 och 36 cigarrer. Humidorer är ofta gjorda i en klassisk och tidlös design, eftersom själva cigarrökningen är en gammal tradition som kräver speciella ritualer. Priset varierar från 200-500 kr. och man hittar dem i vin- eller presentbutiker.Cigarr humidor

Bevarar sin egen arom

Det finns faktiskt många saker att tänka på, om man vill att cigarrerna ska bevara sin smak. Experter menar att man absolut ska använda en humidor till sina cigarrer. De anser att det är det enda sättet att förvara cigarrer så att de håller sig. Temperaturen ska nämligen inte vara så mycket över eller under 21 Celsius grader för att cigarren ska torka. Man kan dock ta en torr cigarr och försiktigt lägga ner den i en humidor, så kommer den gradvist att återfå sin fuktighet.

Det finns alltså några helt bestämda krav på humidorer. De ska t.ex. ha ett laminat av cederträ på insidan. Helst spanskt cederträ, då detta träslag är bra på att ”hålla på fuktigheten” – på ett stabilt sätt. Dessutom avger detta träslag nästan ingen arom. Det gör att cigarren bevarar sin egen arom utan att påverkas av träasken. Sist men inte minst skyddar en humidor mot tobaksbaggar.

Det finns humidorer av amerikanskt trä, men dessa sägs avge väldigt mycket arom till cigarrerna.

Många förhandlare av cigarrer är tyvärr inte medvetna om hur viktigt det är att förvara cigarren i en humidor. Resultatet är att man ofta får en torr och ointressant cigarr, när man t.ex. köper den i en kiosk eller på en bensinmack.


 

Mat:

Dryck:

Tobak: