Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Gin / london dry gin

Gin är en dryck som är berömd och beryktad. En härlig festdryck, som kan njutas i drinkar såväl som ”on the rocks”. Den kännetecknas vid sin smak och doft av gran. En av de vanligaste sorterna är London Dry gin. Denna gin blir framställd av neutral gransprit, som destilleras flera gånger. Dessutom innehåller London Dry gin ett stänk av apelsinskal, eftersom man tillsätter apelsin- och citronskal i vissa led i produktionen.

Det finns också andra sorters gin. Genever och Plymouth är bara några av de många olika märkena. De varierar mycket i pris – och i kvalitet. Man ska besluta sig för om man vill välja ginsort efter smak eller efter procenthalt. De flesta använder nämligen gin som basis för fantasifulla drinkar, av vilka gin/tonic kanske är den mest kända.gin

Ytterst berömd dryck

En flaska London Dry gin är varken speciellt billig eller dyr, och dens status beror antagligen på märkets ryktbarhet, som är resultat av en lång tradition för ihärdig marknadsföring.

I Sverige har gin med åren blivit en ytterst berömd dryck. Det finns dem som går på fest med en flaska gin och en stor flaska lemon läsk. Men så kan man också dela med sig! För gin smakar faktiskt riktigt gott – men räkna med att snabbt bli berusad. Graden av bakfylla går ofta hand i hand med kvalitet på det produkt man har druckit.

En billig gin kan med andra ord ge en förfärlig huvudvärk dagen efter, medan en mer exklusiv flaska inte nödvändigtvis behöver resultera i stora smärtor, när solen tittar fram igen. Så förhåller det sig i övrigt med sprit av alla sorter. Billiga produkter är ofta framställda av restavfall från de dyrare märkena, och de har ett högre innehåll av ”giftämnen”, som kroppen har problem med att bli av med.


 

Mat:

Dryck:

Tobak: