Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Cohiba cigarr


Smaken av en Cohiba cigarr är något utöver det sedvanliga. En cigarr består som bekant av rullade buntar av torkad och fermenterad tobak. Man tänder på i den ena änden, och suger in i den andra, så röken kommer in i rökarens mun. Denna beskrivning blev av de infödda kallad för Cohiba, som senare blev det namnet på det stolta cubanska cigarrmärket, som anses vara ett av världens bästa.

 Fidel Castros favorit

Cubas forna statsledare, Fidel Castro, är på mer än ett sätt mannen som förknippas med den berömda Cohiba cigarren. For det första var Cohiban ursprungligen hans privat producerade märke, som endast topparna i kommunistpartiet och diplomatiska förbindelser fick lov att smaka på. Därefter blev cigarren kult, och 1982 blev det äntligen möjligt för alla att köpa en Cohiba cigarr, då den släpptes på den kommersiella marknaden. De första kommersiella utgåvorna av den ytterst efterfrågade Cohiba cigarren var ”Lancero”, ”Corona Especial” och ”Panetela”, som senare (1989) efterföljdes av ”Esplendio”, ”Robusto” och ”Exquisito”. 1992 uppstod ”Siglo-serierna” (siglo betyder sekel) till minne af 500-års jubileet av Columbus' upptäckt av Caribien.

De bästa råvarorna

Cubanerne har aldrig prutat på kvaliteten på cohiban, även om produktionen har ökat markant. Endast de bästa råvarorna används i produktionen av den exklusiva Cohiba cigarren. Tobaken väljs ut bland de bästa märkena i San Luis och San Juan y Martinez zonerne på Cuba. Ursprungligen blev en Cohiba cigarr rullad på El Laguito-fabriken utanför Havana. Men senare blev produktionen utvidgad till flera andra fabriker på ön. I mitten av 1990-talet exploderade intresset för cigarrer. Och i det sammanhanget blev det kult att kunna ta fram en Cohiba cigarr efter middagen och sjunka ner i de tunga lädermöblerna i herrsalongen. Kvinnor har också börjat uppskatta den stora njutning som cigarrer kan ge.

På grund av den ytterst stora efterfrågan på cigarrer under 1990-talet, var många tvugna att uppge njutningen av en  Cohiba cigarr. Antingen för att de inte hade råd, eller för att Cohiban helt enkelt inte kunde skaffas fram. Därefter matatdes trenden och nyhetsvärdet av. Under 2005 hade cigarrpriserna fallit till en förnuftig nivå, och idag är det inte längre svårt att skaffa en Cohiba.

 


 

Mat:

Dryck:

Tobak: