Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Ekologisk hudvård

Kroppsprodukter räknas gärna som lyx och något mest för välbefinnandet till skillnad från ansiktsprodukter som länge förknippats med nödvändig vård, som fukt och skydd. Men även om huden är tjockare på kroppen behöver den skyddas och vårdas för att behålla en mjuk och smidig hud. Syntetiska tvålar och schampon är så starkt uttorkande för hud och hår och ger inte den näring och fukt som vårdande vegetabiliska oljor och vegetabiliska råvaror gör. Därför väljer allt fler att gå över till ekologisk hudvård, som enbart består av ingredienser som är naturliga och ekologiska.

 En brokig marknad

Marknaden för ekologisk hudvård har under de senaste åren vuxit markant, men det är ett stort och brokigt produktsortiment, då det inte finns någon officiell definition på vad benämningen står för – i motsättning till ekologiska matvaror, där det råder helt specifika krav och regler. Därför kan man inte vara säker på, hur stor del av materialen det är, som rent faktisk är ekologiska. Det finns ett hav av ekologisk hudvård, som nu kan köpas i många affärer, även i matbutiker. Det finns hudvård till ansiktet, till händerna och till kroppen. Dessutom finns det olika doft- och plantvarianter. Stor del av den ekologiska hudvården du hittar i matbutiker har faktisk ingenting med detta att göra, säger de ursprungliga ekologiska producenterna, så det gäller att tänka sig för.

Här kan du hitta ekologiska produkter


Innan apotekernas och skönhetssalongernas tid blev det vi idag kallar för ekologisk hudvård framställt av kloka, örtkunniga män och kvinnor. Deras erfarenheter gick i arv från generation till generation, och det är faktisk samma recept som många fortfarande använder. Att intresset för ekologi har ökat i Sverige kan man se på hemsidor som t.ex. Ekoguiden, som har samlat en översikt över ekologiskt certifierade varor på en gemensam plats. De viktigaste kraven Ekoguiden ställer på samtliga listade företag är att de erbjuder ekologiskt certifierade varor och att de arbetar för att främja en hållbar miljö. Så om du snabbt vill hitta ekologisk produkter är Ekoguiden ett bra ställe att starta på.

 

 

 

Kosmetika:

Märken:

 

 

Se även: