Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Chippendale bestick

Det har länge varit mindre populärt att samla på saker och set till sitt hem, men nu har det åter igen blivit modernt att samla på silverbestick, och Chippendale bestickserien hör till bland de klassiska, exklusiva serierna.

Elegant enkelhet kännetecknar det fina Chippendale besticket. Med sina runda former och sin karakteristiska, markante profil har serien varit en del av Wilken & Sohnes kollektion sedan 1910. Wilken & Sohnes producerar bestick m.m. till alla situationer, fest såväl som vardag.

chippendale bestick

Klassiska rokoko stilen

Chippendale- bestickseriens stil stammar från den engelska möbeldesignern Thomas Chippendale, som levde under 1700-talet och hade stort inflytande på dåtidens trender. Besticket har därför den klassiska rokoko stilen från den tiden.

Chippendale- bestick är således ett utmärkt val, om man gillar den klassiska stilen, utan att det ska bli för pråligt. Samtidigt ligger Chippendale bestick bra i handen, eftersom de är gedigna, i motsättning till en del av det nya och ofta mer moderna design, som är väldigt tunna och smala, och som inte ger ett lika bra grepp.

Med enkla linjer och samtidigt mjuka former är Chippendale bestick med till att sätta pricken över i’et på ett väldukat bord.
Serien fås i 12 olika delar och består utöver de vanliga matbesticken också av såsskedar, en liten stekspade samt två olika serveringsgafflar.

Chippendale bestick fås också i rostfritt stål, som naturligtvis är lite billigare än silverserien, och det tål att diskas i diskmaskin.

 

 

 

Köksartiklar:

 

Regler/info: