Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Regnkläder

Regnkläder är praktiska och ska kunna använda till lite av varje, men samtidigt ska regnkläder vara snygga.

Regnkläder görs av vattentätt material som exempelvis gummi, PVC, nylon, polypropylene eller Gore-Tex. När man ska välja en regnjacka ska man tänka på vad man ska använda jackan till. Om man ska använda regnkläder till sin fritid och till naturupplevelser är det en god idé att välja regnkläder som låter huden andas. Så undgår man att bli genomblöt av svett under sina regnkläder. Man ska också undersöka om det finns ett lager under det vattentäta materialet som kan hålla en varm i t.ex. bomull eller fleece. Om regnkläderna bara ska användas till att hålla en torr, kan man välja regnkläder av gummi. Det är helt vattentäta, men i gengäld svettas man fort eftersom huden inte kan andas.Regnkläder

Robusta regnkläder

En av de mest berömda designerna av regnkläder är Burberry. Modehuset som etablerades 1856 av Thomas Burberry, var ursprungligen känd för sina exklusiva regnkläder, och än idag kan man fortfarande köpa de moderna och stilrena Burberry regnkläderna.

Helly Hansen är också ett av de äldsta företagen som producerar regnkläder. 1877 började norske Helly Juel Hansen att producera vattentäta oljeskinnsjackor och idag är Helly Hansen ett av de ledande märkena inom bekväma och robusta regnkläder.

Efter en period då regnkläder har varit praktiska, men inte så snygga, har flera designers nu börjat fokusera på att göra trendiga regnkläder, och efterfrågan är stor. Bland nya designers av regnjackor kan nämnas Abeko, Didriksson och Jacson, som alla gör snygga och praktiska regnkläder. Men det är inte bara jackorna som har blivit moderna igen, även gummistövlar har blivit populära och används idag som modestövlar. Orsaken är, att flera respekterade märken börjar göra gummistövlar med snygga färger och tryck, och några gummistövlar fås till och med med höga klackar. Det har lockat många unga, speciellt i storstäderna.

 

 

Kläder:

 

Regler/info: