Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Graviditetskläder

Graviditetskläder ska framför allt vara funktionella, men samtidigt får de också gärna vara trendiga, så man kan vara snygg genom hela graviditeten. Eftersom kroppen förändrar sig så mycket är det extra viktigt att köpa graviditetskläder som man trivs i.

De mest eftertraktade märkena är H&M Mama och mama.licious. Båda märkena gör moderna kläder till gravida kvinnor och priserna är inte högre än på andra modekläder, en blus kan t.ex. kosta omkring 250 kronor.Graviditetskläder

 

Mycket elastiskt

Men nästan alla graviditetskläder är dyrt, om man jämför priset med den tid man använder kläderna, och därför är det en god idé att köpa kläder man kan använda genom hela graviditeten, t.ex. kan man välja blusar med stor vidd.

Graviditetskläder är sydda så de passar till gravida kvinnors former och därför är mycket elastiskt, så magen kan växa. För att stötta magen på bästa sättet, är det en god idé att köpa byxor med ett gummiband i midjan, så det sitter bekvämt runt magen. Då byxor kan vara dyra är det en bra idé att köpa ett par klassiska svarta graviditetsbyxor eftersom svart matchar alla färger och så kan man använda dem flera dagar i rad eftersom de är diskreta. För att ytterligare skona benen kan man använda stödstrumpor.

Är man gravid på sommaren är det behagligt med en luftig sommarklänning, eftersom man ofta har det väldigt varmt när man är gravid. På vintern bör man välja lager-på-lager stilen, t.ex. en varm cardigan över en T-shirt, så kan man om man blir varm enkelt ta av sig det yttersta lagret. Det kan löna sig att investera i en ordentlig BH, då brösten man växa upp till tre storlekar under graviditeten. Bh’en ska ha breda band och minst tre hakar, så man kan göra den större i ryggen.

Långt de flesta gravida kvinnor upplever att få större fötter på grund av vätskeansamlingar. Samtidigt blir lederna i kroppen svagare och det kan vara svårt att hålla balansen. Därför bör man välja platta skor, gärna utan band, då magen har en tendens till at vara i vägen, eller skor med låga, breda klackar.

Bland kvinnor som klär sig trendigt under graviditeten kan nämnas danska kronprinsessan Mary, sångerskan Gwen Stefani och skådespelaren Katie Holmes, som är gift med Tom Cruise.

 

 

Kläder:

 

Regler/info: