Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

Badkläder

Alla modehus med självrespekt gör badkläder idag: Det gäller Hermes, Moschino, Stella McCartney osv. osv. Bland nutidens populära märken som gör badkläder kan nämnas Speedo, som gör sportiga badbyxor och baddräkter, Rosa Cha, som gör pyttesmå bikinis som toppmodellerna Giselle Bündschen och Naomi Campbell älskar, samt Hennes & Mauritz, som gör billiga badkläder för alla smaker.

Under 1800-talet kom de första badkläderna till världen. För kvinnor handlade det reellt om en dräkt som gick från topp till tå, medan männen hade på sig en randig dräkt med korta ben och ärmar.badkläder

Ytterst populär

Först under 1900-talet förargade den australiensiska kvinnliga elitsimmaren Annette Kellermand, världen då hon deltog i en rad simtävlingar i badkläder som var ärmlösa. Det gjorde henne väldigt populär och hon medverkade i flera filmer.

Först under 1920-talet slog baddräkten riktigt igenom, och det kan man tacka modeskapare som Coco Chanel och Jean Patou för. Deras design var färgstrålande och mönstrade, och efterföljande var alla badkläder och alla baddräkter kroppsnära och utan ärmar och med korta ben.

Under 1940-talet blev badkläder introducerat till Miss Amerika skönhetstävlingarna, och det satte för allvar fart på utvecklingen. 1947 blev bikinin introducerad av de förande modeskaparna Louis Rénard och Jacques Heim, som kallade klädesplagget för Atome.

Kort efter lanseringen sprängde amerikanerna en atombomb i Stilla Havet vid ön Bikini Atoll, och sedan dess har klädesplagget gått under namnet Bikini. I Frankrike var bikinin ytterst populär och i synnerhet efter 1956, då den franska sexsymbolen Brigitte Bardot blev fotograferad i en rutig bikini. I katolska länder som Italien och Spanien var den förbjuden, och i USA blev den först laglig 1965.

Under 1960-talet kom spandex, som revolutionerade baddräktsindustrin. Vogue proklamerade att det nya materialet var ”The closest thing to a second skin”.

1980 blev världens första riktigt dyra baddräkt framställd. Den var svart och täckt med pärlor och diamanter och kostade cirka 100 000 kronor.

En av de största och äldsta företag som har haft störst betydelse för utvecklingen av badkläder är Catalina.

 

 

Kläder:

 

Regler/info: