Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

Konfirmationspresenter

Det finns en lång rad oskrivna traditioner förbundet med presenten till konfirmanden. Konfirmationspresenter har till exempel ofta något med ungdomsliv att göra. Man brukar säga att barnet vid konfirmationen ”träder in i de vuxnas” värld, och även om det är en sliten kliché, ska man ändå tänka på att konfirmationspresenter bör fokusera på barnets nya roll som självständig och ”vuxen”.Konfirmationspresenter

Presenter bör signalera ungdomsliv

Typiska konfirmationspresenter från föräldrarna är till exempel: Ett stereoanlägg, en MP3-spelare, en ny cykel, en moppe– alle konfirmationspresenter, som har med ungdomskultur och lösrivning att göra. Under de senare åren har dagspressen till och med gett oss historier om föräldrar, som ger silikonimplantat som konfirmationspresent. Bra konfirmationspresenter behöver dock varken vara tråkiga eller extrema. De ska blott vara personliga och ha med konfirmandens vidare liv att göra.

Liksom vid ett bröllop är det ofta klokast att fråga vad huvudpersonen själv önskar sig. Som konfirmand är man på väg från barn till ung, och det kan vara omöjligt för omgivningen att räkna ut vad den unge har börjat intressera sig för.

Bra konfirmationspresenter till killar:

1. Fotbollsskor – till exempel Nike fotbollsskor
2. Läckra klockor – till exempel Police klockor
3. Maskulin herrparfym – till exempel Armani parfym
4. Upplevelser – till exempel biljett till landskamp etc.
5. Digitalt utstyr: Ipod, digitalkamera, bärbar dator

Bra konfirmationspresenter till tjejer:

1. Läcker doftserie – till exempel DKNY parfym
2. Vackra klockor – till exempel Guess klockor
3. Designerväskor – till exempel Gucci väskor
4. Högklackade skor – till exempel Marc Jacobs skor
5. Digitalt utstyr: Ipod, digitalkamera, bärbar dator

Gemensamt för konfirmationspresenter är att de bör vara i god kvalitet och gärna originalmärken. Liksom dagen är en konfirmationspresent något man minns, så det kan löna sig att ägna lite extra tid åt att komma på en bra present.

 

 

Högtider: