Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

Jubileumsgåvor

Tio, tjugo eller fyrtio år i samma företag? Det är en fin gest att ge jubileumsgåvor, när en trofast medarbetare rundar ett skarpt hörn som anställd i företaget. Liksom företagsgåvor skapar jubileumsgåvor större arbetsglädje hos medarbetaren. Den aktuelle medarbetaren känner sig bekräftad, och bekräftelsen smittar av sig på de övriga medarbetarna.

Om ett företag inte har tradition av att ge särskilda jubileumsgåvor, bör företaget tänka sig för. Om gåvan inte skapar glädje eller ger den rätta bekräftelsen, kommer kollegorna ofta att stötta jubilaren mot ledningen, och gåvan kan alltså riskera at få motsatt effekt.Jubileumsgåvor

De oskrivna traditionerna

Det härskar flera oskrivna traditioner omkring jubileumsgåvor. Det viktigaste i relation till jubileumsgåvor är att gåvan först och främst ska vara personlig. Det innebär att jubilarens namn ofta blir ingraverat i gåvan.

Typiska jubileumsgåvor

Det finns flera exempel på typiska jubileumsgåvor i privata företag. Har företaget inte sina egna traditioner för en speciell gåva, kan man ta det säkra före det osäkra och välja en av de traditionella gåvorna. Kom ihåg ingravering. Till exempel:

1. Värdefulla klockor - till exempel Omega Speedmaster eller Cartier klockor

2. Speciella bläckpennor – till exempel Mont Blanc bläckpennan

3. Koppar, fat eller pokaler

4. Ljusstakar

5. Bestick – till exempel guldbestick eller märken som till exempel Georg Jensen bestick.

 

 

Högtider: