Presentidéer - Minapresenter.se
Mina presenter Mina presenter Hitta present Forum Kontakt
Underhållning
Mina Presenter
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

Bröllopspresenter

Ofta säger man om bröllopspresenter, att det är bäst att följa brudparets önskelista. Yngre par som precis har flyttat ihop har troligtvis gjort en önskelista med fokus på vad de behöver i deras nya hem.

Önskar man ändå inte att följa önskelistan finns det en rad goda råd att följa för inköp av bra bröllopspresenter.bröllopspresenter

1. Bröllopspresenter ska samla paret, inte dela dem. Därför ska bägge kunna ha lika stor glädje av gåvan.

2. Man kommer ihåg ett bröllop, och bröllopspresenter bör också vara minnesvärda. Hitta därför på något som håller länge och som får paret att komma ihåg givaren.

3. Akta dig för att ge konst som gåva. Det är svårt att hitta något som passar bådas smak, och brudparet ska inte känna sig förpliktigade till att ha konsten stående framme när du är på besök.

4. Bröllopspresentens värde beror ofta på hur väl du känner brudparet. Föräldrar och den närmaste familjen ger traditionellt de största presenterna. Det finns ingen anledning till att försöka övergå familjen när det handlar om storleken på bröllopspresenterna. Men för goda vänner är det en god idé att slå ihop sig och ge en bättre present.

5. Bröllopspresenter får gärna vara romantiska.

Alternativa idéer

Till traditionella bröllopspresenter kan nämnas saker till hemmet: Dukar, vaser, porslin, tallrikar etc. Faktiskt är traditionen med just den typen av presenter så stor i Danmark att hela den danska befolkningen valde att ge Kronprinsessan Mary och Kronprins Frederiks en Flora Danica-service i folkpresent till deras bröllop.

Andra presentidéer kan dock också uppfylla kriterierna för en bra bröllopspresent:

1. En bra trädgårdsgrill - till exempel en Webergrill

2. Armbandsur, som matchar varandra i maskulint och feminint

3. Ett set kvalitetsfotoalbum, där paret kan sätta in fotominnen från resten av livet

4. Abonnemang på en matlåda från Årstiderna

5. Eleganta Coffee-table-books, t.ex. "Jorden sett från himlen" av Yann Arthus-Bertrand eller Jean-Louis Gourauds "Horses".

6. Espresso-maskin eller annan lyxig köksmaskin

7. Den Stora Nationalencyklopedin

 

 

Högtider: