Presentideér - Mina presenter.se
supergaver Mina Presenter Hitta Present Nyheder Kontakt Om oss godegaver
 

Kategorier:


Kläder Skönhetsartiklar Pynt Gadgets Inredning Upplevelser

 

 

USB-minnen

Det var många människor som blev väldigt glada, då USB-minnen kom på marknaden. Vem minns inte den klassiska disketten som bara hade plats till ett begränsat antal dokument – hade man tyngre filer så kunde man bara glömma det!

Idag har USB-minnena utvecklats, så även den minsta kan lagra stora mängder information. Men inte nog med det. Hos ett företag som Kingston har man lanserat ett minne som kommer ihåg mappar och inställningar från din arbetsdator. När du så är på café eller står i flygplansloungen sätter du bara in USB-minnet i den nya datorn, och så har du inställningar och dokument från din egen dator. Så jobbar du, som om du satt vid din egen maskin, och när du er färdig, tar du bara minnet med dig – inga spår lämnas kvar på ”värdmaskinen”. Kingstons nycklar kostar drygt 400 kr.

usb minnen

Stor skillnad

De flesta USB-minnen kostar från 120 kr. och uppåt. Det är nämligen stor skillnad på, vad de kan klara. Så det är viktigt, att man överväger sitt behov först. Ska du bara transportera ett par dokument över till en skrivare? Eller är det tunga filer, som t.ex. musiker är vana vid, när de sparar ett stort projekt på sin dator – så ska man ha tag på en enhet med större utrymme, och så ska man kanske överväga en Ipod eller liknande – de flesta av dessa kan nämligen transportera ganska imponerande projekt.

Det finns även företag som t.ex. Creative, som gör USB-minnen som både är diktafoner, notebook och MP3 -spelare – och nåja – USB-minne! De kostar drygt 350 kr.

Så man ska själv ut och se sig om i den virtuella djungeln – priserna varierar med möjligheterna i de många produkterna. Och i stort sätt alla företag har ett rikt urval av olika modeller. Men en sak är säker. Det är många som är glada över att USB-minnet blev uppfunnet och som ser det som den största uppfinnelsen sedan Internet!

 

 

Gadgets:

 

Regler/info: